Bredt sortiment af snus og ecigaretter

Snus er en type svensk snus, der placeres under læben i længere tid. Det er et fugtigt pulver, der typisk er fremstillet af tobak, salt og vand. Ordet “snus” stammer fra det oldnordiske ord for snus. Snus stammer fra Sverige i begyndelsen af det 18. århundrede og har været brugt i Sverige siden begyndelsen af det 19. århundrede. Det blev først indført til Norge i slutningen af det 18. århundrede af svenske indvandrere. I begyndelsen af det 21. århundrede havde brugen af snus spredt sig til andre dele af Europa, Nordamerika og Asien.

Der findes to hovedtyper af snus: snus i portioner som feks dem hos Nikopouches og snus i løs vægt. Portioneret snus kommer i små poser, som normalt er foret med cellulosefiber, og placeres under læben i lang tid. Bulk-snus er løst og placeres under læben uden pose.

Mange mennesker vælger at bruge snus som et alternativ til rygning, da det ikke indebærer indånding af røg eller aske. Snus indeholder dog stadig nikotin.

Det er vigtigt at bruge snus sikkert og ansvarligt, at følge instruktionerne på emballagen og om nødvendigt søge råd hos en sundhedsperson. Det skal også bemærkes, at der findes tobaksfrie alternativer til snus for dem, der ikke ønsker at indtage nikotin eller tobak.

Snus har en lang tradition for brug i Sverige, og svenske mænd bruger mere snus pr. indbygger end nogen anden nationalitet. I dag anslås det, at 12 % af de svenske mænd og 1 % af de svenske kvinder bruger snus regelmæssigt. Sundhedsmyndighederne er usikre på, om sundhedsrisikoen ved snus opvejes af de potentielle fordele, f.eks. at risikoen for rygerelaterede sygdomme mindskes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.