FiberbinderMetoden – Reducering af Asbestfibre

Asbest har været anvendt i byggeriet i mange år, og det udgør stadig en betydelig sundhedsrisiko for håndværkere og andre, som arbejder med elementerne, der indeholder asbest. Selvom det er ildevarslende, at asbest stadig findes i en lang række bygningsmaterialer, er det godt at vide, at der tages skridt til at beskytte befolkningen mod denne sundhedsfare. En af disse foranstaltninger er udviklingen af FiberbinderMetoden (fiberbinder).

FiberbinderMetoden er udviklet som en løsning på problemet med at fjerne alle asbestfibre. Selvom man rengør og udsuger materialerne grundigt, kan der stadig være asbestfibre, som findes i spærsamlinger, revner, sprækker og andre ufremkommelige steder. Hvis man ikke får fjernet alle asbestfibre, kan håndværkere, som arbejder med elementerne, risikere at indånde fibrene med den store sundhedsrisiko, som det medfører. FiberbinderMetoden går ud på at påføre et bindemiddel på overfladen af bygningsmaterialet, som derved bindes asbestfibre fast til materialet. Det betyder, at selvom materialet går i stykker, vil de farlige asbestfibre værer sikret og ikke blive frigivet.

FiberbinderMetoden anvender en vandbaseret opløsning, der påføres på overfladen med en sprøjtepistol. Bindemidlet påføres i tynde, jævne lag, hvilket skaber et tæt lag, som holder asbestfast. Metoden kan bruges på et bredt spektrum af bygningsmaterialer, som indeholder asbest, heriblandt rørisolering, blik, storformatkassetter, fliser og ståltage.

En af de mest markante fordele ved FiberbinderMetoden er, at den resulterer i en synlig forandring i overfladens udseende. Når man har påført bindemidlet på overfladen, vil overfladen nemlig se ren og frisk ud – og det er selvfølgelig afgørende for den menneskelige faktor! Det betyder også, at sommetider kan man tænke sig om igen, før man udskifter overfladen, og derved mister bygningens historie og æstetik.

Det er også værd at bemærke, at FiberbinderMetoden er en miljøvenlig metode, hvor der anvendes vandbaserede opløsninger og ingen giftige kemikalier. Det betyder, at der ikke skabes miljømæssige overhæng af opskalering ift. bortkastelse af materialer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.