Udvid din viden med et kursus

I softwareudvikling lærer eleverne at bruge programmeringssprog som Java og C++ til at skabe applikationer, der kan bruges på flere platforme som Windows og macOS. De lærer om softwaredesignmønstre som objektorienteret programmering (OOP) og om, hvordan de kan anvende dem i virkelige scenarier. Ved afslutningen af denne del af kurset hos Peopleteam skal kursisterne være i stand til at forstå grundlæggende kodestruktur til webudviklingsprojekter samt til at skabe deres egne tilpassede applikationer. 

Netværk og infrastruktur giver en introduktion til netværksprincipper som f.eks. IP-adresseringsordninger og netværkstopologier. De studerende vil også lære om konfigurationsteknikker for routere og switche samt om opsætning af VoIP-systemer til taleopkald over IP-netværk. I dette afsnit undersøges også teknologier som f.eks. virtualisering, der giver mulighed for bedre ressourceudnyttelse på tværs af forskellige fysiske hardwareressourcer. Gennem dette modul skal eleverne forvente at få et godt grundlag for at designe effektive netværk, der kan levere pålidelige tjenester med minimal nedetid eller latensproblemer. 

Cybersikkerhed er designet til at hjælpe brugerne med at blive opmærksomme på potentielle trusler, som de kan blive udsat for, når de bruger onlinetjenester eller webapps. De emner, der behandles, omfatter firewalls og IDS-systemer (intrusion detection systems), krypteringsalgoritmer som SHA1- og RSA-algoritmer, bedste praksis for passwordsikkerhed blandt andre foranstaltninger, der skal træffes for at afbøde cyberangreb mod dine digitale aktiver som f.eks. websteder eller databaser, der indeholder følsomme oplysninger som kundedata eller finansielle optegnelser osv. Kursisterne bør forvente, at de ved afslutningen af dette modul vil have erhvervet tilstrækkelige færdigheder til at foretage en selvevaluering og træffe forebyggende foranstaltninger mod ondsindet aktivitet i deres eget miljø eller i organisationens lokaler som helhed. 

Systemadministration tjener som en introduktion til forvaltning af computerressourcer og overvågning af systemets præstationsparametre som f.eks. diskforbrugsstatistik og hukommelsesudnyttelsesniveauer osv. Denne del af kurset underviser i grundlæggende Linux-kommandoer sammen med shell scripting fundamentals, så det bliver lettere for eleverne at udvikle automatiseringsskripter, der tager sig af rutinemæssige vedligeholdelsesopgaver eller udfører visse job med jævne mellemrum baseret på foruddefinerede kriterier, dvs. cron jobs/tidsbaserede opgaver etc.. Derudover forklarer denne del koncepter for styring af virtuelle maskiner i forbindelse med klynge/load balancing opsætninger, hvor mange fjernmaskiner er forbundet sammen, så de kan dele arbejdsbyrder og øge skalerbarheden – især når der er behov for mere computerkraft end det, der er tilgængeligt på en enkelt knude selv… Efter afslutningen af dette modul bør de studerende forvente at kunne konfigurere servere effektivt, så de kan betjene websites med stor trafik uden hikke eller serviceudfald osv…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.