væggelus

Væggelus er faktisk en tæge. Den lever af blod og den foretrækker at suge blod hos mennesker. Den er rødbrun og har ikke vinger. Den kan blive ca. 1 cm lang, men er meget flad – medmindre den lige har drukket blod. Væggelusen kan drikke 7 gange sin egen vægt og lægger omkring 200 æg.

Det skal du være opmærksom på:

Man vil typisk opleve at man har fået væggelus, hvis man vågner med bidemærker på arme, ben og mave. Det sker fordi væggelusen opholder sig der hvor vi sover.

Mange mennesker tror at skadedyret kommer kvalende ind ude fra. Men dette er ikke korrekt. Typisk vil væggelus komme ind i hjemmet, efter du har haft besøg af en person, der har haft det med i bagagen. Man kan dog også selv medbringe dyret, hvis man har besøgt hoteller, vandrehjem eller andre steder hvor væggelusene lever. De små dyr gemmer sig ofte i tasker og kufferter, og på den måde bliver de nemt transporteret rundt. Væggelus kommer hyppigt med hjem, når vi har besøgt rejsemål som Spanien, Egypten eller Mexico.

Bor du lejlighed, så kan du også få væggelus fra over eller underbo.

Derudover, så kan man også få væggelus når man køber møbler fra genbrug.

Det kan være svært at bekæmpe væggelus selv, da dyret kan gå i dvale i måneder. Men vælger du selv at bekæmpe problemet, så finder du produkter du kan anvende ved at klikke her: væggelus bekæmpelsesmidler

Det er vigtigt at du sætter dig ind i anvendelsen af gift, inden du bruger det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.